Wat betekent streaming

wat betekent het
Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Wat betekent streaming?

Streaming is een manier om media, zoals video en muziek, direct af te spelen via internet, zonder dat je het bestand eerst hoeft te downloaden. Tegenwoordig is streaming een populaire manier om content te consumeren, of het nu gaat om het kijken van films en series, luisteren naar muziek of het spelen van videospellen.

Hoe werkt streaming?

Streaming werkt door het verzenden van gegevens in een constant tempo van de server naar de gebruiker. Wanneer je bijvoorbeeld een serie op Netflix bekijkt, worden de video- en audiogegevens voortdurend gedownload en afgespeeld in real-time. Hierdoor hoef je niet te wachten tot het gehele bestand is gedownload voordat je kunt beginnen met kijken.

Verschillende vormen van streaming

Video on Demand (VOD)

Bij Video on Demand-streamingdiensten, zoals Netflix, Amazon Prime Video en Disney+, kun je op elk gewenst moment videocontent bekijken. Je kunt pauzeren, terugspoelen en vooruit spoelen, net als bij een dvd-speler.

Live streaming

Live streaming vindt plaats in real-time, waarbij content direct wordt uitgezonden terwijl het gebeurt. Dit kan variëren van live sportevenementen tot live muziekconcerten of live gamingstreams op platforms zoals Twitch.

Voordelen van streaming

  • Directe toegang tot content zonder te wachten op downloads
  • Geen opslagruimte nodig op je apparaat
  • Mogelijkheid om op meerdere apparaten te kijken of luisteren
  • Continue updates en nieuwe content beschikbaar

Populaire streamingdiensten

Naam Soort content
Netflix Films, series, documentaires
Spotify Muziek, podcasts
Twitch Live gamingstreams, e-sports
Disney+ Films, series, animatie

Streaming heeft de manier waarop we media consumeren drastisch veranderd en blijft een belangrijk onderdeel van de entertainmentindustrie in de huidige digitale samenleving.

👇 Meer leuke artikelen

Plaats een reactie