Wat betekent onder bod op Funda

wat betekent het
Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Wat betekent onder bod op Funda

Op Funda kun je regelmatig de term ‘onder bod’ tegenkomen bij een woning die te koop staat. Maar wat betekent dit eigenlijk? In dit artikel zullen we uitleggen wat ‘onder bod’ op Funda precies inhoudt.

Wat is ‘onder bod’ op Funda?

Wanneer een woning op Funda als ‘onder bod’ staat, betekent dit dat er al een bod is uitgebracht op de woning en dat de verkoper hierop heeft gereageerd. Echter, dit betekent niet dat de woning al definitief verkocht is. Het betekent simpelweg dat er op dat moment al een serieus bod is en dat de onderhandelingen gaande zijn.

Wat zijn de gevolgen van ‘onder bod’ op Funda?

Als een woning als ‘onder bod’ staat, betekent dit dat geïnteresseerde kopers nog steeds contact op kunnen nemen met de verkopende makelaar om hun interesse te laten blijken. Zij kunnen dus nog steeds een bezichtiging aanvragen en eventueel een hoger bod uitbrengen. Het ‘onder bod’ staan van een woning betekent dus niet dat andere geïnteresseerden buitenspel staan, maar het kan wel betekenen dat de onderhandelingen al in een vergevorderd stadium zijn.

Hoe lang staat een woning gemiddeld ‘onder bod’?

De periode waarin een woning ‘onder bod’ staat kan per situatie verschillen. Soms kan dit een korte periode zijn, bijvoorbeeld enkele dagen, maar het kan ook voorkomen dat een woning wekenlang ‘onder bod’ staat. Dit is afhankelijk van de onderhandelingen tussen de potentiële koper en de verkoper.

Belangrijke punten om in gedachten te houden bij een woning die ‘onder bod’ staat

  • Als een woning ‘onder bod’ staat, betekent dit dat de verkoper nog steeds open staat voor andere geïnteresseerde kopers en dat er nog steeds kijkers en potentiële bieders worden geaccepteerd.
  • Het staat een koper vrij om contact op te nemen met de verkopende makelaar om te laten weten dat ze interesse hebben in de woning en om een bezichtiging aan te vragen.
  • Het kan voorkomen dat een bod uiteindelijk niet tot overeenstemming leidt en dat de woning opnieuw te koop wordt aangeboden.

Kortom, ‘onder bod’ betekent dus dat er al een serieus bod is uitgebracht op de woning en dat de onderhandelingen gaande zijn, maar het betekent niet dat de woning al definitief verkocht is. Het staat andere geïnteresseerden nog steeds vrij om contact op te nemen met de verkopende makelaar en er kan nog steeds een hoger bod uitgebracht worden.

👇 Meer leuke artikelen

Plaats een reactie