Wat betekent onder bod Funda

watbetekenthet
Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Wat betekent ‘onder bod’ op Funda?

Als je op zoek bent naar een nieuw huis of appartement, ben je waarschijnlijk al eens de term ‘onder bod’ tegengekomen op Funda. Maar wat betekent dit nu eigenlijk? In dit artikel zullen we deze term nader toelichten, zodat je precies weet wat het inhoudt wanneer je een woning tegenkomt die ‘onder bod’ staat.

Wat betekent het?

‘Onder bod’ betekent eigenlijk dat er al een bod is uitgebracht op de woning, maar dat de verkoop nog niet definitief rond is. Het kan zijn dat de verkoper het bod in overweging neemt, maar nog niet heeft geaccepteerd. Dit betekent dat de woning nog steeds beschikbaar is voor bezichtigingen en dat andere geïnteresseerden ook nog een bod kunnen uitbrengen.

Waarom staat een woning onder bod?

Er zijn verschillende redenen waarom een woning onder bod kan staan:

  • De verkoper heeft een bod ontvangen en is dit aan het overwegen.
  • De verkoper heeft een bod geaccepteerd, maar de koop is nog niet definitief vanwege bijvoorbeeld financieringsvoorbehoud of bouwtechnische keuring.
  • Er wordt nog onderhandeld over de prijs of andere voorwaarden van de verkoop.

Wat zijn mijn opties als een woning onder bod staat?

Wanneer een woning onder bod staat, betekent dit niet dat je geen kans meer hebt om de woning te kopen. Je kunt nog steeds een bod uitbrengen, maar de kans bestaat dat het al geaccepteerde bod hoger ligt dan jouw bod. Daarom is het verstandig om goed te overwegen of je een bod wilt uitbrengen, en zo ja, hoe hoog dit bod moet zijn om kans te maken op de woning.

Conclusie

Wanneer een woning ‘onder bod’ staat op Funda, betekent dit dat er al een bod is uitgebracht maar dat de verkoop nog niet definitief is. Dit biedt jou als potentiële koper nog steeds de mogelijkheid om een bod uit te brengen en kans te maken op de woning. Het is echter belangrijk om goed te overwegen of je de concurrentie aankunt en of je bereid bent om eventueel een hoger bod uit te brengen.

👇 Meer leuke artikelen

Plaats een reactie