Wat betekent obv

watbetekenthet
Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Wat betekent obv?

Obv is een afkorting die in verschillende contexten gebruikt kan worden. Deze afkorting staat voor “op basis van” en wordt vaak gebruikt in zakelijke en juridische contexten. Het wordt ook gebruikt in de financiële wereld en in verslaggeving om aan te geven wat de basis is van bepaalde berekeningen of beslissingen.

Obv in zakelijke context

In zakelijke contexten wordt obv vaak gebruikt om aan te geven waar bepaalde beslissingen, berekeningen of analyses op gebaseerd zijn. Bijvoorbeeld, een bedrijfsrapport kan aangeven dat bepaalde cijfers obv verkoopcijfers of marktonderzoek zijn opgesteld.

Voorbeeld:

Een budgetvoorstel voor het volgende kwartaal is opgesteld obv de verwachte omzetstijging van 10%.

Obv in financiële context

In de financiële wereld wordt obv vaak gebruikt om aan te geven wat de basis is van bepaalde berekeningen of voorspellingen. Bijvoorbeeld, een beleggingsadvies kan aangeven dat een bepaalde aanbeveling obv de huidige marktomstandigheden en economische ontwikkelingen is gegeven.

Voorbeeld:

De beleggingsbeslissing is obv het huidige rendement en de verwachte inflatie genomen.

Obv in juridische context

In juridische contexten wordt obv vaak gebruikt om aan te geven op welke wettelijke basis een bepaalde handeling of beslissing is genomen. Bijvoorbeeld, een rechtszaak kan worden beslist obv een specifieke wetsbepaling.

Voorbeeld:

De uitspraak van de rechter is obv artikel 5 van het burgerlijk wetboek gedaan.

Samenvatting

Obv is een afkorting voor “op basis van” en wordt gebruikt in zakelijke, financiële en juridische contexten om aan te geven wat de basis is van bepaalde beslissingen, berekeningen of handelingen. Het helpt om duidelijkheid te verschaffen over de redeneringen en basis van bepaalde acties en besluiten.

👇 Meer leuke artikelen

Plaats een reactie