Wat betekent nutri score

watbetekenthet
Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Wat betekent Nutri-Score?

Nutri-Score is een voedselkeuzelogo dat consumenten helpt bij het maken van gezonde keuzes. Het werd ontwikkeld door wetenschappers en goedgekeurd door de Franse overheid. Het label wordt gebruikt in verschillende Europese landen en helpt consumenten om snel te zien hoe gezond een bepaald voedingsproduct is.

Hoe werkt Nutri-Score?

De Nutri-Score werkt met een kleurencode en een alfabetische letter. De kleuren variëren van groen (A) tot rood (E), waarbij groen staat voor de meest gezonde keuze en rood voor de minst gezonde keuze. De letter A staat voor het meest gezonde voedingsproduct, terwijl de letter E staat voor het minst gezonde product.

Wat zijn de criteria voor het bepalen van de Nutri-Score?

De Nutri-Score wordt bepaald op basis van verschillende voedingswaarden die in aanmerking worden genomen. De score wordt berekend op basis van de hoeveelheid energie, suiker, verzadigde vetten, vezels, eiwitten, fruit, groenten en noten in het product. Producten met een hoge hoeveelheid energie, suiker, verzadigde vetten en zout krijgen een lagere score, terwijl producten met veel vezels, eiwitten, fruit, groenten en noten een hogere score krijgen.

Voordelen van Nutri-Score

De Nutri-Score helpt consumenten om snel te zien hoe gezond een product is en maakt het makkelijker om gezonde keuzes te maken. Daarnaast zorgt het ervoor dat voedingsproducenten worden gestimuleerd om gezondere producten te ontwikkelen, aangezien consumenten eerder geneigd zijn om gezonde producten met een hogere score te kopen.

Kritiek op Nutri-Score

Hoewel Nutri-Score over het algemeen als een positieve stap wordt gezien, is er ook kritiek op het systeem. Sommige critici vinden dat het label te simplistisch is en niet alle aspecten van een gezond voedingspatroon dekt. Bovendien kan het label ook leiden tot de stigmatisering van bepaalde voedingsmiddelen.

Conclusie

Nutri-Score is een voedselkeuzelogo dat consumenten helpt bij het maken van gezonde keuzes door middel van een kleurencode en letter. Hoewel het systeem niet perfect is, kan het wel bijdragen aan het verbeteren van de eetgewoonten van consumenten en de ontwikkeling van gezondere voedingsproducten.

👇 Meer leuke artikelen

Plaats een reactie