Wat betekent logies

watbetekenthet
Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Inleiding

Logies is een term die vaak wordt gebruikt in de reis- en toerisme-industrie, met name bij het boeken van accommodatie. Maar wat betekent logies eigenlijk?

Definitie

Logies is een begrip dat wordt gebruikt om aan te geven dat een accommodatie alleen overnachtingen aanbiedt, zonder maaltijden inbegrepen. De term komt oorspronkelijk uit het Frans, waar “logis” verblijf betekent.

Voorbeelden van logies

Enkele voorbeelden van logies zijn hotels, motels, bed & breakfasts, vakantiehuizen, appartementen en hostels. Gasten die voor logies kiezen, dienen zelf voor hun maaltijden te zorgen of deze elders te nuttigen.

Voordelen

  • Flexibiliteit: Gasten kunnen zelf kiezen waar en wanneer ze willen eten.
  • Lagere kosten: Omdat maaltijden niet inbegrepen zijn, kunnen logiesaccommodaties vaak goedkoper zijn.
  • Authentieke ervaring: Gasten kunnen de lokale keuken en eetgelegenheden ontdekken.

Nadelen

  • Extra kosten: Gasten moeten zelf hun maaltijden regelen, wat extra tijd en geld kan kosten.
  • Gemis van gemak: Voor sommige reizigers kan het ontbreken van maaltijden in de accommodatie als ongemakkelijk worden ervaren.
  • Beperkte keuze: In sommige bestemmingen kunnen er minder eetgelegenheden beschikbaar zijn, waardoor het moeilijker kan zijn om te vinden wat je wilt.

Verschil met andere verblijfsopties

Logies is een van de verschillende verblijfsopties die reizigers hebben. Het onderscheidt zich van andere opties zoals logies en ontbijt (wat ook wel bekend is als bed & breakfast), halfpension (inclusief ontbijt en avondmaaltijd) en volpension (inclusief alle maaltijden).

Conclusie

Kortom, logies staat voor accommodatie waarbij alleen overnachtingen worden aangeboden, zonder maaltijden inbegrepen. Het kan voor sommige reizigers een voordelige en flexibele optie zijn, terwijl anderen de voorkeur geven aan een meer all-inclusive verblijf. Het is belangrijk om bij het boeken van een accommodatie duidelijk te zijn over welke faciliteiten en services zijn inbegrepen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

👇 Meer leuke artikelen

Plaats een reactie