Wat betekent informeel

watbetekenthet
Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Wat betekent informeel?

Informeel heeft verschillende betekenissen, afhankelijk van de context waarin het wordt gebruikt. Over het algemeen verwijst informeel naar een ontspannen, niet-officiële of ongedwongen manier van communiceren of handelen. Het tegenovergestelde van informeel is formeel, wat aangeeft dat er bepaalde regels, normen en protocollen gevolgd moeten worden.

Informele communicatie

Informele communicatie is een manier van praten of schrijven die niet gebonden is aan strikte regels en protocollen. Het kan plaatsvinden tussen vrienden, familieleden, collega’s onderling, enzovoort. Informele communicatie maakt vaak gebruik van informele taal, afkortingen, spreektaal en informele groeten.

Voorbeelden van informele communicatie:

  • Een informeel gesprek tussen vrienden, waarbij men gebruik maakt van informele taal en spreektaal
  • Een informele e-mail naar een collega, waarbij men afkortingen gebruikt en zich niet aan strikte zakelijke taal houdt
  • Een ongedwongen gesprek met een familielid, waarbij men informele groeten zoals ‘hoi’ gebruikt in plaats van ‘goedemorgen’

Informele kleding

Informele kleding verwijst naar kleding die niet gebonden is aan formele dresscodes, zoals die worden verwacht op werkplekken of bij speciale gelegenheden. Informele kleding is vaak comfortabeler en minder strikt dan formele kleding. Voorbeelden van informele kleding zijn jeans, t-shirts, sneakers, enzovoort.

Voorbeelden van informele kledingstukken:

Kledingstuk Voorbeeld
Broek Jeans
Top T-shirt
Schoenen Sneakers

Informele setting

Een informele setting is een omgeving waarin regels en protocollen minder streng zijn en waarin mensen zich meer op hun gemak voelen. Dit kan bijvoorbeeld een informeel feestje, een informele vergadering of een informele bijeenkomst zijn. In een informele setting is de sfeer meestal ontspannen en vriendelijk.

Al met al kan informeel diverse betekenissen hebben, maar het draait altijd om een losse, ontspannen en niet-officiële manier van doen.

👇 Meer leuke artikelen

Plaats een reactie