Wat betekent halloween

wat betekent het
Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Wat betekent Halloween?

Halloween is een feestdag die vooral gevierd wordt in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Ierland. De oorsprong van Halloween ligt in Keltische tradities en het wordt gevierd op de avond van 31 oktober. Tegenwoordig is Halloween ook in andere delen van de wereld populair geworden, waaronder in Nederland. Maar wat betekent Halloween eigenlijk en waarom vieren we het?

Oorsprong

De oorsprong van Halloween gaat terug naar het Keltische feest Samhain, dat het einde van de zomer en het begin van de winter markeerde. Volgens de Keltische traditie was de avond van 31 oktober een moment waarop de grens tussen de wereld van de levenden en de wereld van de geesten vervaagde. Mensen geloofden dat op deze avond de geesten van overleden familieleden en vrienden naar de aarde terugkeerden, en dat ook kwade geesten vrij spel hadden. Om zichzelf te beschermen tegen deze boze geesten droegen de Kelten maskers en verkleedden ze zich, zodat ze niet herkend zouden worden.

Tradities en gebruiken

Veel van de huidige Halloween-tradities vinden hun oorsprong in deze Keltische tradities. Zo dragen mensen nog steeds maskers en kostuums, worden er pompoenen uitgesneden en worden enge verhalen verteld. In de Verenigde Staten gaan kinderen langs de deuren en vragen om snoep, wat bekend staat als “trick or treating”. Mensen organiseren ook Halloween-feestjes en versieren hun huizen met enge decoraties, zoals spinnenwebben, skeletten en spoken.

Halloween in Nederland

Ook in Nederland wordt Halloween steeds populairder. Winkels verkopen Halloween-kostuums en decoraties, en er worden steeds meer Halloween-feesten georganiseerd. Kinderen gaan langs de deuren om snoep op te halen, en sommige mensen versieren hun huizen met pompoenen en enge verlichting. Hoewel Halloween niet een traditionele Nederlandse feestdag is, omarmen steeds meer mensen de tradities en gebruiken van deze griezelige viering.

Conclusie

Hoewel Halloween oorspronkelijk een Keltisch feest was, heeft het zich in de loop der tijd ontwikkeld tot een wereldwijd gevierde feestdag. Het staat nu vooral bekend om zijn enge kostuums, enge decoraties en natuurlijk het verzamelen van snoep. Of je nu gelooft in de bovennatuurlijke oorsprong van Halloween of gewoon houdt van een griezelig feest, het is een dag waarop mensen wereldwijd samen kunnen komen om te genieten van de spanning en het plezier van deze unieke viering.

👇 Meer leuke artikelen

Plaats een reactie