Wat betekent emoji

watbetekenthet
Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Wat betekent emoji

Wat zijn emoji?

Emoji zijn kleine afbeeldingen of pictogrammen die worden gebruikt om emoties, activiteiten, objecten, weer en tijd, enzovoort uit te drukken in digitale communicatie, zoals berichten, e-mails en social media. Ze zijn oorspronkelijk ontstaan in Japan en het woord ‘emoji’ is afgeleid van de Japanse woorden voor ‘afbeelding’ (e) en ‘karakter’ (moji).

Geschiedenis van emoji

Emoji werden voor het eerst bedacht door Shigetaka Kurita, een Japanse ontwikkelaar, in 1999. Hij creëerde 176 eenvoudige pictogrammen die werden gebruikt op mobiele telefoons om snel verschillende emoties en situaties uit te drukken. Sindsdien zijn emoji enorm populair geworden en maken ze nu integraal deel uit van digitale communicatie over de hele wereld.

Populariteit van emoji

Emoji zijn zo populair geworden omdat ze een snelle en gemakkelijke manier bieden om emoties over te brengen in digitale communicatie. Ze maken berichten levendiger, expressiever en boeiender. Bovendien helpen ze om de toon en betekenis van een bericht duidelijker te maken, vooral in situaties waarin non-verbale communicatie ontbreekt, zoals online chatten en sms’en.

Unicode en standaardisatie

Om ervoor te zorgen dat emoji consistent worden weergegeven op alle apparaten en platforms, heeft het Unicode Consortium emoji opgenomen in de Unicode-standaard. Dit betekent dat elk emoji-teken een specifieke code heeft gekregen, waardoor het uniform wordt weergegeven op verschillende apparaten, besturingssystemen en apps. Dit heeft bijgedragen aan de wereldwijde acceptatie en integratie van emoji in digitale communicatie.

Voorbeelden van emoji

Er zijn duizenden emoji beschikbaar en ze blijven groeien met elke nieuwe release van de Unicode-standaard. Enkele veelvoorkomende categorieën van emoji zijn:
– Gezichtsuitdrukkingen (bijv. lachende emoji, huilende emoji)
– Dieren en natuur (bijv. hart-ogen emoji, kat emoji)
– Voedsel en drank (bijv. pizza emoji, koffie emoji)
– Activiteiten (bijv. sport emoji, muziek emoji)
– Voorwerpen (bijv. klok emoji, sleutel emoji)

Conclusie

Emoji zijn een essentieel onderdeel geworden van digitale communicatie, waardoor mensen op een veerkrachtige en levendige manier met elkaar kunnen communiceren. Hun brede scala aan pictogrammen biedt een eenvoudige en efficiënte manier om emoties en situaties uit te drukken, waardoor de communicatie boeiender en toegankelijker wordt. Met hun standaardisatie via de Unicode-standaard hebben emoji een wereldwijde acceptatie bereikt en zullen ze waarschijnlijk een blijvende rol spelen in de digitale communicatiecultuur.

👇 Meer leuke artikelen

Plaats een reactie