Wat betekent cc

watbetekenthet
Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Wat betekent cc?

CC staat voor ‘carbon copy’ en wordt gebruikt om aan te geven dat een bericht ook naar een of meerdere andere ontvangers is gestuurd. In dit artikel zullen we dieper ingaan op wat cc precies betekent, hoe het wordt gebruikt en wat de verschillen zijn met andere termen zoals bcc.

Wat betekent cc?

In de communicatiewereld wordt cc gebruikt om aan te geven dat een bericht ook naar andere ontvangers is gestuurd, naast de hoofdontvanger. Het wordt vaak gebruikt in e-mails, waarbij de hoofdontvanger in het ‘aan’ veld staat, terwijl de andere ontvangers in het ‘cc’ veld worden vermeld. Dit zorgt ervoor dat alle ontvangers van het bericht elkaars e-mailadressen kunnen zien.

Hoe wordt cc gebruikt?

Het gebruik van cc is handig wanneer je een bericht wilt sturen waarbij meerdere mensen op de hoogte moeten zijn van de communicatie, maar waarbij niet alle ontvangers actief hoeven te reageren. Het wordt vaak gebruikt voor informatieve berichten, zoals updates of rapporten, waarbij de hoofdontvanger op de hoogte moet zijn van de communicatie, terwijl de andere ontvangers slechts ter informatie zijn gekopieerd.

Verschil tussen cc en bcc

Een andere term die vaak in e-mailcommunicatie wordt gebruikt, is bcc, wat staat voor ‘blind carbon copy’. Het verschil tussen cc en bcc is dat bij bcc de andere ontvangers niet kunnen zien dat het bericht naar hen is gestuurd, terwijl bij cc alle ontvangers elkaars e-mailadressen kunnen zien. Bcc wordt vaak gebruikt wanneer je een bericht naar meerdere mensen wilt sturen, maar hun e-mailadressen niet met elkaar wilt delen.

Conclusie

CC staat voor ‘carbon copy’ en wordt gebruikt om aan te geven dat een bericht ook naar andere ontvangers is gestuurd. Het wordt vaak gebruikt in e-mails voor informatieve berichten waarbij meerdere mensen op de hoogte moeten zijn, maar niet alle ontvangers actief hoeven te reageren. Het verschil tussen cc en bcc is dat bij cc alle ontvangers elkaars e-mailadressen kunnen zien, terwijl bij bcc de andere ontvangers niet kunnen zien dat het bericht naar hen is gestuurd.

👇 Meer leuke artikelen

Plaats een reactie